Under lördagen totalförstördes en trävilla i centrala Åsele efter att en kraftig brand brutit ut. Foto: SVT

Villa totalförstörd i brand – mindre skador på grannhus

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen larmades räddningstjänsten till en övertänd villa i centrala Åsele. Efter ett intensivt släckningsarbete kunde räddningstjänsten börja avveckla på platsen vid 19-tiden.

Fönster till ett av grannhusen sprack på grund av värmen, som även fått vissa vattenskador då man förhindrat att det ska fatta eld.

Larmet kom in strax före klockan 15. Redan när räddningstjänsten kom fram var det en fullt utvecklad brand på övervåningen med lågor som slog ut från både fönster och tak.

– Samtliga personer och djur har tagit sig ut ur huset. Ingen har kommit till skada, säger Thomas Hansson på räddningstjänsten.

Grannhuset tog skada

Då det brann så kraftigt konstaterades att villan inte skulle gå att rädda och räddningstjänsten fokuserade istället på att förhindra spridning till grannhusen. Fönstren hade krackelerat av värmen och det har även blivit vissa vattenskador.

– Som det verkar har man fått in vatten i huset bredvid, eftersom vi spolat på det också för att förhindra spridning. Vi har gjort lite restvärdesåtgärder på det huset också och vädrat ut rök.

Efterbevakning hela natten

Vid 19-tiden hade styrkor från Dorotea och Vilhelmina, som hjälpt till med släckningsarbetet, kunnat återgå. Insatsen var då formellt på väg att avslutas.

– Vi kommer ha personal kvar för efterbevakning hela natten och fram till klockan 9 imorgon, säger Thomas Hansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.