– Folk är irriterade och upprörda. Vi älskar vårt jobb och vi vill jobba kvar men man måste fråga sig om det är värt det, säger sjuksköterskan Ida Lindbäck. Foto: SVT

Sjuksköterskan Ida: ”Är det värt att jobba kvar?”

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbottens erbjudande om tre extra semesterdagar är inget som får personalen på Infektionskliniken i Umeå att jubla. Det räcker inte på lång väg tycker sjuksköterskan Ida Lindbäck.

— Visst är vi trötta och behöver återhämtning men tre semesterdagar är ett skämt. Enligt Vårdförbundet har vi medlemmar över 50 000 semesterdagar som vi inte kunnat ta ut och nu blir det fler semesterdagar som bara läggs på hög, säger Ida Lindbäck, sjuksköterska på Infektionskliniken på Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

I videoklippet hör du Ida berätta om missnöjet och stämningen på Infektionskliniken efter efter Region Västerbottens erbjudande om tre extra semesterdagar som kompensation för arbetet under pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet