Foto: SVT

Personalstrategerna riskerar konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen ställer in alla betalningar till Personalstrategerna och kräver bolaget på drygt 12 miljoner kronor. Bolaget har anmält myndigheten till Justitieombudsmannen.

I augusti rev Arbetsförmedlingen (AF) upp 26 av 36 avtal med Personalstrategerna. Avtalen gällde rehabiliteringstjänster som köptes in av AF.

Kräver ekonomisk ersättning

Nu vill AF också ha ekonomisk ersättning för de kompetensbrister som de funnit hos Personalstrategernas handläggare. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren i dag.

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Riskerar konkurs

12 miljoner kronor vill AF ha, och dessutom har AF ställt in alla betalningar till Personalstrategerna. Något som enligt Personalstrategerna riskerar att tvinga företaget i konkurs.

Personalstrategerna har anmält AF till Justitieombudsmannen, då de menar att myndigheten agerat i strid mot reglerna.

Västerbottensnytt har granskat personalstrategernas verksamhet förra året. Arbetslösa vittnade om meningslösa aktiviteter samtidigt som företaget plockade ut stora vinster. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Mer i ämnet