Det var på förmiddagen som Umeåbon Robert Fjällborg fick besök av en fågel på hagelbössan – när han var ute och jagade fågel. Foto: Robert Fjällborg

Pippi överumplade fågeljägare – landade på bössan

Uppdaterad
Publicerad

Fågeljägaren Robert Fjällborg var på fredagsförmiddagen ute för att testa jaktlyckan när han fick ett minst oväntat besök. Två lappmesar landade på honom. En på hatten och en på geväret.

Robert Fjällborg från Umeå befinner sig i Norrbotten för att jaga fågel. Med siktet inställt på att fälla ripa och tjäder blev han minst sagt förvånad då två lappmesar oblygt närmade sig. Den ena landade på hatten på hans huvud och den andra slog sig fräckt ner på hagelbössan.

– Jag var mitt i skogen då två fåglar kommer mot mig, den ena slår sig ner på min hatt och den andra landar på hagelbössan, säger han.

Robert ville dokumentera de påflugna lappmesarna, men hade mobiltelefonen i fickan. När han tog fram telefonen flög fåglarna iväg, men den ena kom strax tillbaka och landade återigen på bössan så att han fick föreviga den modiga lilla fågeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.