Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är intresserad” – hör sjuksköterskestudenten Moa Eriksson om hur hon tänker kring jobb i sommar. Foto: Linnea Wennström/SVT

Umeå kommun försöker ragga sjuksköterskor till sommarjobb – med pizzakväll

Publicerad

Umeå kommun tar till alla knep för att lösa bristen på sjuksköterskor. Bland annat har man anordnat en pizzakväll för att ragga personal.

– Vi behöver mer folk, säger Helena Forss Johansson, sjuksköterska med utvecklingsuppdrag som jobbar med äldreomsorgens rekryteringscentrum.

Inför sommaren finns det många luckor att fylla när det kommer till bemanningen. Många ansökningar, men trots det är det bara ungefär en fjärdedel av behoven täckta.

– Vi har en lång bit kvar men vi ska göra allt vi kan för att lösa detta. Det viktigaste är att våra medarbetare får vila och återhämtning och då behövs det fler sjuksköterskor, säger Helena Forss Johansson.

”Vill visa att vi finns”

Det var ett 20-tal sjuksköterskestudenter som dök upp för att äta pizza och lära sig mer om hur det kan vara att jobba som sjuksköterska inom Umeå kommun. Både verksamma sjuksköterskor och chefer fanns på plats för att föreläsa och svara på frågor.

– Vi vill visa att vi finns och vad vi har att erbjuda, säger Helena Forss Johansson.

Hör Helena Forss Johansson berätta mer om pizzakvällen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.