Foto: SVT

Så reste sig Polar från konkurshotet

Publicerad

Under förra året såg det illa ut för SoliferPolar. Efter flera tunga år med stora förluster var företaget nära konkurs. Men sedan har en vändning inträffat. Försäljningen har ökat och de akuta ekonomiska hoten har avvärjts. Nu planeras ytterligare en produktionsökning.

Under våren 2016 var det ekonomiska läget mycket ansträngt för Doroteas viktigaste företag. Så stor del av pengarna i bolaget var förbrukad att man måste upprätta en så kallad kontrollbalansräkning. Det innebär ett hot om att verksamheten måste avvecklas om det inte kommer in friskt kapital i bolaget.

Men sedan vände utvecklingen. SoliferPolar köpte upp varumärket Cabby. En ny husvagn och husbil lanserades. I spåren av detta har orderingången ökat i rask takt. Detta märktes redan på resultatet för 2016 där verksamheten gick med vinst. Därmed avvärjdes de akuta ekonomiska hoten, allt enligt företagets årsredovisning.

LÄS MER: Polar nyanställer i Dorotea

Under 2017 har kurvorna fortsatt att peka uppåt. Under våren ökades produktionstakten med 20 procent och en lika stor ökning av produktionen planeras efter sommaren. Produktionsökningarna har också inneburit en del nyanställningar i företaget.

SVT Nyheter Västerbotten har sökt företagsledningen, men just nu har fabriken semesterstängt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.