Här tas båten upp och lastas på bil, på väg till varv för översyn och reparation. Foto: Sjöräddningssällskapet

Polis utreds för brott – tog båt och körde på grund

Uppdaterad
Publicerad

En poliskommissarie i Umeå utreds efter att han i maj tagit Sjöräddningssällskapets räddningsbåt utan tillstånd och kört på grund.

Polisens internutredare har inlett en förundersökning om bland annat vårdslöshet i sjötrafik med anledning av händelsen.

Med på båten fanns elever till mannen, och poliskolleger från olika platser i norra Sverige. Om detta skriver Västerbottens-Kuriren.

Sjöräddningssällskapet har ingen försäkring som täcker skadorna på båten, som beräknas kosta mellan en och en halv till två miljoner kronor att reparera.

– Det som är olyckligt för oss är att vi är en ideell verksamhet och av de pengar som vi samlar in så måste vi alltså ta uppemot två miljoner kronor som hade kunnat användas till annat, säger Lars Samuelsson vid Sjöräddningssällskapet, till tidningen.

Poliskommissarien har inte själv velat svara på tidningens frågor om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.