Blommor och ljus utanför lägenheten där kvinnan hittades. Foto: SVT

Polisen fortsatt förtegen om den döda kvinnan i centrala Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortfarande förtegen om den döda kvinnan som hittades i en lägenhet i centrala Umeå. Polisen har anhållit en man och han är skäligen misstänkt för grovt vållande till annans död.

Det var på söndagsmorgonen som en kvinna hittades livlös i en lägenhet i centrala Umeå. Det var sjukvården som först kontaktade polisen. På grund av omständigheter i lägenheten så valde polisen att rubricera brotten som grovt vållande till annans död.

– Sjukvården fick ett samtal och åkte till platsen där man påträffade kvinnan i lägenheten för att sedan kontakta polisen. Det är för tidigt i utredningen för att berätta om vad som gjorde att vi misstänker brott. En man sitter anhållen, men mer än så kan vi inte säga. Han är skäligen misstänkt, det gör det svårt för mig att berätta mer, säger rlc-befäl Peder Jonsson.

grovt vållande till annans död i Umeå

Fortsätter knacka dörr

Senast på onsdag klockan 12 måste åklagaren fatta beslut om mannen ska häktas. Fram till dess så fortsätter polisen med att samla in material till åklagaren.

– Vi forsätter med att knacka dörr i området, vi ska under dagen fortsätta jobba med teknisk undersökning av lägenheten, säger rlc-befäl Peder jonsson.

LÄS MER: Livlös kvinna hittad i bostad i Umeå – polisen misstänker brott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

grovt vållande till annans död i Umeå

Mer i ämnet