Polisen söker inte längre aktivt efter 80-åringen. – Vi står och faller på om det kommer in några nya uppgifter, säger Johann Kristiansson. Foto: SVT

Polisen gör masttömningar i Malå – 80-åring fortfarande spårlöst försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den 80-årige man som försvann i Malå kommun i augusti är fortfarande borta. Polisen har inga spår efter mannen och gör nu masttömningar i hopp om att få några ledtrådar kring försvinnandet.
– Vi vill kontrollera vilka som ringt i området, säger Johann Kristiansson, förundersökningsledare vid Skellefteåpolisen.

Polisen är väldigt intresserade av att höra den man som häktats misstänkt för mordet på en 70-årig man i Markaryd, eftersom det bland annat finns indikationer på att han och den andra mannen som misstänkts för mordet setts i området samma förmiddag som 80-åringen försvann.

– Vi gör masttömningar för att kontrollera vilka som ringt i området och om de haft sina telefoner uppkopplade, säger Johann Kristiansson.

Polisen har fortfarande inte hittat den bil som tillhör den mördade 70-åringen, som de två männen misstänks ha stulit, och som även setts i Malå kommun.

– Om bilen hittas vill vi göra en teknisk undersökning av den för att se om vi hittar några spår där efter mannen, säger Johann Kristiansson.

”Jätteintresserade av detaljerna”

Man väntar också på att höra den häktade mannen och det kan bli aktuellt för polisen i Västerbotten att åka ner till Småland för förhöret.

– Vi ska höra med kollegorna om de kan bistå med de frågorna vi vill ha svar på, men om de har fullt upp åker vi ner, säger Johann Kristiansson och fortsätter:

– Vi är jätteintresserade av detaljerna kring hur, när och var de har varit. Och få reda på vad de gjort när de varit här. De ska inte höras som misstänkta men det kan snabbt ändras om vi gör nya fynd.

Polisen söker inte längre aktivt efter 80-åringen. I samband med älgjakten uppmanade Missing people jägare att hålla ögonen öppna i skogen – men hittills har man inte fått in några uppgifter om fynd kring mannen eller hans cykel.

– Det gör det ännu märkligare att man inte hittar honom. Vi står och faller på om det inte kommer in några nya uppgifter, säger Johann Kristiansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet