Hör polisens presstalesperson Peder Jonsson om skjutningen på Ålidhem Foto: SVT

Polisen har ingen misstänkt för skjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande ingen misstänkt efter nattens händelse på Ålidhem i Umeå. där en man hittades med en befarad skottskadad i benet. Mannen hittade utomhus, men polisen tror att mannen skadats inne i en fastighet på Ålidhem.

Under morgonen spärrade polisen av det område där mannen hittades, men man har under dagen också gjort undersökningar inomhus i en fastighet på Ålidhem där man tror att själva brottet begåtts.

– Vi har en trolig brottsplats i en fastighet i området, där vi har genomfört tekniska undersökningar, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Rubriceras som grov misshandel

Polisen vill inte berätta hur man kommit fram till att den aktuella fastigheten är brottsplatsen och man har i nuläget inte heller någon misstänkt för brottet, som rubriceras som grov misshandel.

Mannen hittades vid 03-tiden natten mot måndag med en skada i benet. Polisen väntar fortfarande på besked om skadan från rättsläkare, men man misstänker att det rör sig om en skottskada. Mannen fördes till sjukhus, men ska ha klarat sig förhållandevis bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.