Foto: Patrik Samuelsson

Polisen i Boliden om ruinerna: ”Det här är ju farligt för lekande barn”

Publicerad

Magnus Lovelund, närpolis i Boliden, har dokumenterat brandplatsen i Boliden. där ruinerna legat orörda i åtta månader. Han anser att platsen är osäker och bör rustas upp.

– Det här är ju farligt för lekande barn, säger han.

När en affär i Boliden brann till grunden i början av februari misstänkte polisen att det handlade om en mordbrand. Men ägaren till fastigheten gick inte att hitta. I mars lades utredningen ner.

– Vi har ingen skäligen misstänkt. Vi har knackat dörr, hållit ett stort antal förhör och gjort tekniska undersökningar. Tyvärr när det brinner är det svårt att hitta bevis, det har vi inte gjort i det här fallet, säger förundersökningsledare Magnus Forsgren.

Ägaren går inte att nå

Det ovanliga vid den här branden är att ägaren inte gått att nå.

– När ett hus brinner är personen ofta snabb att ta kontakt. Om inte annat med försäkringsbolaget. Vi har försökt men inte hittat personen, säger Magnus Forslund.

Farliga ruiner

Områdespolis Magnus Lovelund har under veckan ändå fotat och dokumenterat hur det fortfarande ser ut på platsen. Tanken är att han ska delge kommunen sin syn.

– Det är tegelväggar som fortfarande står och man kan trilla ner i källaren. Fastighetsmässigt måste det göras något här innan någon gör sig illa, konstaterar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.