Här slår polisen till mot flera adresser i Sundsvall. Tillslaget har en koppling till våldsvågen i Stockholm. Nu skickas fler poliser till Sundsvall för att stärka upp. Foto: Gobiten.se

Polisen i region nord förstärker i Sundsvall: ”Vi måste hjälpa till”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i region nord fortsätter att skicka resurser till våldsutsatta områden. Nu senaste har resurser skickats till Sundsvall – där polisen genomfört en stor insats senaste veckan.

– Vi har skickat förstärkning dit. Vi måste hjälpa till, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i polisregion Nord.

Sundsvall är på tapeten efter veckans stora polisinsats, där sju personer anhölls. Polisen gjorde beslag av narkotika, sprängmedel och vapen. Insatsen ska ha en koppling till den senaste tidens våldsvåg i Stockholm.

Polisen i region nord har tidigare skickat ett 50-tal resurser till Stockholm för att hjälpa till med arbetet där. Nu har man även skickat poliser till Sundsvall.

– Det har vi absolut gjort, både nu i veckan och tidigare, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i polisregion Nord.

Det innebär att poliser från Jämtland, Västerbotten och Norrbotten nu också flyttas till Västernorrland. Exakt vilket antal poliser det handlar om vill han inte gå in på.

– Det är ett antal i alla fall. Vi åker dit för insatser där, vi måste hjälpa till. Då får vi flytta folk från övriga regionen.

Många brottsutredningar i norr läggs tillvidare på hög tills situationen lugnat ner sig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Måste hjälpa till att hantera den här extrema våldsvågen” – hör Micael Säll Lindahl, regionpolischef i Nord, om poliserna som skickas till Stockholm. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.