Polisen kan bekräfta att det rör sig om en skjutning på Ålidhem. Foto: SVT

Polisen: Ingen slumpmässig skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kan bekräfta att det rör sig om en skottlossning som inträffat på Ålidhem. Man söker nu två personer som har sprungit från platsen.
– Det finns saker som tyder på att det här inte är en slumpmässig skjutning, säger Malin Axroth, kommunikatör.

Polisen utreder den misstänkta skjutningen som utspelade sig på Ålidhem under tisdagen. Nu kan polisen bekräfta att det faktiskt handlar om en skottlossning.

– Det finns också vittnesuppgifter om att två personer har sprungit från platsen efter skottlossningen. Ingen person ska dock ha befunnit sig i bilen, och ingen person har heller kommit till skada i samband med händelsen, säger Malin Axroth, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Söker två misstänkta

Man har ännu inte slagit fast vilken typ av skjutvapen som använts men man söker just i detta nu två personer som ska ha setts springa från platsen i samband med händelsen.

– Det finns saker som tyder på att det här inte är en slumpmässig skjutning, säger Axroth och fortsätter:

– Av den information vi har i nuläget ska den här händelsen röra ett fåtal individer som rör sig i kretsar där man begår brott och ordningsstörningar.

Ber om tips

Ärendet är rubricerat som grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Förundersökningen fortsätter genom vittnesförhör, bearbetning av tips och analys av materialet från brottsplatsundersökningen.

Tips har kommit in men polisen söker fortfarande fler vittnesuppgifter. Polisen når man via telefon 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer