Den avlidne mannen har nu obducerats och i ett preliminärt besked från rättsmedicin tyder det på att hans död inte har orsakats av en annan person. Foto: SVT

Polisen om dödsfallet i Bjurholm: ”Tyder på att det inte har orsakats av en annan person”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått ett preliminärt besked från rättsmedicin med anledning av att en man i 50-årsåldern hittades död i en bostad i Bjurholm tidigare i veckan.

– Det säger väl i korthet att det inte har framkommit något som tyder på att det har orsakats av någon annan person, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott.

Det var vid lunchtid i tisdags som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en fastighet i Bjurholm, på plats påträffades en död person. Den avlidne personen var en man i 50-årsåldern hemmahörande i Bjurholm. Eftersom polisen inte kunde utesluta brott så inleddes en förundersökning gällande mord/alternativt dråp, och fastigheten mannen hittades i spärrades av.

Nu har mannen obducerats och i ett preliminärt besked från rättsmedicin så tyder det på att 50-åringens död inte har orsakats av en annan person.

Avspärrningen hävs

Nu kommer polisen att häva avspärrningen vid fastigheten, men de kommer att utreda ärendet vidare.

– Jag kommer inte att föregå det slutgiltiga beskedet från rättsmedicin utan det innebär att förundersökningen kommer att vara fortsatt öppen till dess att vi har fått ett slutgiltigt besked från obduktionen och det brukar ta ett antal veckor, säger David Helgesson.

På vilket sätt kommer ni utreda det vidare?

– Polisen utreder alla typer onaturliga dödsfall. Så att utreda dödsfall, det gör vi alltid. Och är det ett brott så gör vi det under ramen av en förundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.