Polisen har en klar bild över händelseförloppet rörande det misstänkta mordet i Skelleftehamn enligt Olle Andersson, chef vid gruppen för utredning av grova brott. Foto: SVT

Polisen om misstänkta mordet i Skelleftehamn: ”Har en klar bild”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha mördats i Skelleftehamn i söndags obduceras idag. Polisen säger sig nu ha en klar bild över händelseförloppet. 

Det var i söndags som en man i 25-årsåldern hittades död i Skelleftehamn. Två män anhölls misstänkta för mord, men igår släpptes en av dem. 

Idag ska kroppen obduceras, bland annat för att fastställa dödsorsak, berättar Olle Andersson, chef vid gruppen för utredning av grova brott.

– Det är också rätt många förhör som ska hållas. Brottsplatsundersökningen är inte heller helt klar, så vi fortsätter med den.

Tyst om eventuellt tillhygge

Enligt norran.se ska mannen ha dödats med ett tillhygge, något som åklagare och polis inte har bekräftat. 

– Vi har en uppfattning om hur det gick till, men i och med att man ska hålla vidare förhör så väljer vi att inte säga något om detta, säger Olle Andersson och fortsätter: 

– Vi tycker oss ha en bra bild över händelseförloppet.

”Utredningsläget ser bra ut”

Beslut om häktning tas sannolikt under morgondagen, enligt Olle Andersson. 

Hur ser utsikterna för häktning ut? 

- Det är åklagaren som beslutar, men jag kan säga att utredningsläget ser bra ut och en man som är anhållen på sannolika skäl, säger Olle Andersson, chef vid gruppen för utredning av grova brott. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Skelleftehamn

Mer i ämnet