Polisen söker fortfarande efter den 80-årige man som försvann från Malå kommun under lördagsmorgonen. Foto: TT/arkiv

Stort sökpådrag efter försvunnen man i Malå kommun

Uppdaterad
Publicerad

På lördagskvällen inleddes en stor sökinsats efter en 80-årig man som försvann i Malå kommun. Han hade ännu inte påträffats under söndagsmorgonen och polis vill gärna ha tips från allmänheten.

Under söndagsmorgonen gick polisen ut med namn och bild på den försvunne mannen. Mannen gav sig iväg på en cykeltur vid 09.30 på morgonen och har inte synts till sedan dess. Polispatruller letar efter mannen med hjälp av fjällräddare från Västerbotten och Jämtland samt en polishelikopter.

Under söndagen utökas sökinsatsen ytterligare med hjälp från Missing People och Försvarsmakten.

80-åring försvunnen i Malå kommun

80-åringen var klädd i en mörkgrön flanellskjorta, mörka byxor och svarta skor vid försvinnandet. Cykeln är en svart Logancykel.

Polisen har nu gått ut med en bild på mannens cykel. Foto: Polisen

Polisen är tacksamma för tips och iakttagelser gällande 80-åringen. Allmänheten uppmanas ringa 114 14 om man har tips, eller larma 112 om man ser honom. Man uppmanar även fastighetsägare att söka igenom olåsta utrymmen i sina fastigheter såsom källare och förråd.

Även lösa föremål som kläder eller liknande är av intresse för polisen.

Polisen fick också in en anmälan under lördagen om en man i 65-årsåldern som försvunnit på cykel från Anderstorp i Skellefteå. Han hittades emellertid senare på lördagskvällen och är åter hos anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet