Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisen arbeta och söka med hundar på den misstänkta brottsplatsen. Foto: Lukas Deininger/SVT

Man begärs häktad för mord på Haga i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades död i en lägenhet på Haga i Umeå under lördagen. En man i 30-årsåldern greps på platsen misstänkt för mord. Identiteten på offret är inte fastställd än.

– En rättsmedicinsk undersökning ska genomföras, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

En stor polisinsats med civila poliser, kriminaltekniker och hundförare pågick på Haga i Umeå under lördagen. Även ambulans var på plats. En person hittades avliden i en lägenhet.

Under lördagen greps en man i 30-årsåldern vid bostaden. Han anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är oklart hur han ställer sig till misstankarna.

Misstänkt mord på Haga

– Jag ska prata med min klient under dagen, säger Petter Hetta, mannens advokat.

Under måndagen begärdes mannen häktad för mord.

Oklart om de har känt varann

Identiteten på den avlidne personen är ännu inte fastställd och personen som har anknytning till bostaden där det misstänkta mordet ska ha inträffat har inga anhöriga som polisen känner till.

Relationen mellan den misstänkta gärningsmannen och offret är än så länge oklar.

Platsen har spärrats av och polisen håller förhör samt genomför ytterligare utredningsåtgärder. Polisen bedömer att händelsen är isolerad.

Polisen är förtegen kring händelsen men meddelar på måndagen att man inväntar resultat från den tekniska undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Haga

Mer i ämnet