Foto: Janerik Henriksson/TT

Polisen varnar för internationell stöldliga – stjäl katalysatorer

Uppdaterad
Publicerad

Polisen går nu ut och varnar skarpt för att en internationell stöldliga som stjäl katalysatorer rör sig mot Västerbottens län.

Bara under den senaste veckan har ett 25-tal katalysatorstölder anmälts till polisen i Västernorrlands och Jämtlands län. De senaste stölderna ska ha skett i Strömsundstrakten och därför misstänker nu polisen att stöldligan rör sig norrut längs E45 mot Dorotea.

Enligt polisen är det framför allt Toyota Prius-bilar som utsatts, men katalysatorer har även stulits från bilar av märket Mitsubishi och Renault.

– Vi vill rikta en skarp varning och uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna. Om man äger en Toyota Prius är det läge att vara extra vaksam, säger Kristoffer Morén Lingehall vid polisens brottssamordning i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.