Foto: Polisen

Polisstationen i Vännäs utsatt för skadegörelse

Publicerad

Polisstationen i Vännäs har under helgen utsatts för skadegörelse. Nu efterlyser polisen eventuella vittnen till händelsen.

Det var natten mellan fredag och lördag som stationen utsattes för skadegörelse. Någon eller några personer har kastat in stora stenar genom flera fönster på stationen. Elenor Carlsson Demby, tillförordnad gruppchef i Vännäs ser allvarligt på händelsen.

– Det är vår arbetsplats, men det drabbar ju i förlängningen även medborgarna så som skattebetalare, skriver hon i ett mail till SVT Nyheter Västerbotten.

Enligt Carlsson Demby har en av stenarna lämnat ett märke i väggen på andra sidan rummet och om någon hade befunnit sig där under stenkastningen hade personen blivit skadad.

Det här är andra gången på ett par månader som polisen i Vännäs utsatts för skadegörelse. I början av maj brann det i polishuset, en brand som misstänks vara anlagd och utreds som blåljussabotage. Enligt Carlsson Demby går det inte att utesluta att händelserna hänger ihop.

– Det finns definitivt likheter utifrån tillvägagångssätt och tidpunkt, men det är alldeles för tidigt att dra några sådana slutsatser endast baserat på detta, säger hon.

Elenor Carlsson Demby poängterar att polisen fortsätter med sin verksamhet i samma utsträckning som tidigare och att de gjort flera utredningsåtgärder efter sabotaget. Polisen efterlyser nu tips och iakttagelser till helgens sabotage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.