Det ordnas ett nytt LAN i Umeå – bilden är deock tagen vid ett annat arrangemang. Foto: Adam Ihse/TT

Premiär för nytt lan-evenemang i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen drar lan-evenemanget Uhack igång i Medborgarskolans lokaler. Trots motgångar i sista minut förväntar sig arrangören David Sagebo en trevlig helg.

– Vi ska leverera ett bra evenemang.

Nu är det premiär för Uhack – ett av få lan-arrangemang i Umeå de senaste åren. Först planerade man eventet i Dragonskolans matsal, men arrangören David Sagebo säger att problem med brandväggar och kommunens nät gjorde att man var tvungen att flytta.

Evenemanget tar istället plats i Medborgarskolans lokaler vid Broparken.

– Jag tror det kommer bli riktigt trevligt. Och jag tror de som är på plats kommer få en bra upplevelse, säger David Sagebo.

Investerare drog sig ur

Sista minuten-flytten ledde till att en investerare drog sig ur. Prispotten på evenemangets Counter Strike-turnering sänktes då med två tredjedelar – från 15 000 kronor till 5 000.

– Det är ju inte roligt. Vi har kontaktat de som varit anmälda och sänkt biljettkostnaderna proportionerligt, säger David Sagebo.

Är det inte ert ansvar att ha koll på att lokalen passar till eventet?

– Vi har ett ansvar, men det är en ideell förening och ont om tid. Man lär sig hela tiden.

Hur har reaktionerna varit på lokalbytet?

– Det har varit ganska positiva reaktioner, förutom ett lag från Luleå som hoppat av. Vilket jag förstår, priset täcker ju inte resekostnaderna.

David tror samtidigt lokalerna kommer ge en bra lan-känsla.

– Lagen får egna rum samt att det finns ett större öppet rum för alla. Vissa tyckte det bara blev bättre såhär.

Detta är LAN

LAN (Local Area Network) är när personer samlas på samma plats med sina datorer. Man kopplar upp sig på ett gemensamt nätverk och spelar spel med- och mot varandra.

På större evenemang finns ofta tävlingar med prispengar att vinna.

Världens största LAN arrangeras av Dreamhack i Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.