Programledarna Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström. Foto: SVT

Programledarna för Musikhjälpen vill inte säga vad de får i lön

Uppdaterad
Publicerad

Musikhjälpens programledare är hemlighetsfulla och vill inte svara på hur mycket de får i lön. Projektledaren för Musikhjälpen säger att pengarna inte kommer från de insamlade pengarna.

– Pengar finns, säger Farah Abdi och kollar på sin kollega Kalle Zackari Wahlström.

Inte heller han vill ge en summa och vänder sig till pressekreteraren för att få råd, som säger att de inte svarar på den typen av frågor.

”Lönerna kommer inte från insamlingen”

Julia Blomberg arbetar som projektledare för Musikhjälpen på Sveriges Radio och även hon säger att de aldrig går ut med vad någon som arbetar med Musikhjälpen får för lön.

Enligt henne har programledarna samma lön som gäller för hela uppdraget. Förutom att sända dygnet runt och vara inlåst i en glasbur så ingår det också att vara Musikhjälpens ansikte utåt och en del pressförberedande arbete innan.

– Det jag däremot kan säga är att deras löner inte kommer från de insamlade medlen, utan det är andra pengar som de får i lön, säger Julia Blomberg.

Varför tror du att folk är nyfikna på vad programledarna tjänar?

– När det handlar om stora välgörenhetsprojekt så kan folk kanske tro att pengarna går till programledarna, men det stämmer inte. En annan anledning kan vara att man vill veta om alla arbetar ideellt eller inte, jag vet faktiskt inte, säger Julia Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.