Projekt Lekplats gör snabb teater

Uppdaterad
Publicerad

En teaterföreställning vars manus skrevs i morse och vars repliker tränas in i dag har premiär redan i morgon lördag.

Lekplats är ett teaterprojekt som går ut på att de medverkande endast har 36 timmar på sig från idé till föreställning. I morse skickades fyra manusförfattare ut till fyra olika platser i Umeå. De hade sedan tre timmar på sig att skriva innan manuset skulle levereras till skådespelare och regissörer.

– Det är otroligt kul. Det är fantastiskt vad man åstadkomma på bara 36 timmar, säger Sandra Andreis, initiativtagare och regissör.

Under dagen och även morgondagen kommer regissörer, manusförfattare och skådespelare jobba tillsammans för att få fram en så bra slutprodukt som möjligt. Imorgon kväll spelas den inför publik.

– Eftersom vi har så kort tid på oss måste man släppa alla prestationskrav. Det är väldigt roligt och annorlunda, säger skådespelaren Benedicte Stendal Hansen.

Elin Tjernström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.