Ritning över den provisoriska scenen på Rådhustorget i Umeå. Foto: Umeå kommun

Provisoriskt apberg ”inget problem”

Uppdaterad
Publicerad

Tekniska nämndens ordförande Lasse Jacobson var i går kritisk till att tjänstepersoner fattat beslutet om placeringen av den nya scenen på Rådhustorget. I dag får han mothugg. – Det är ett tjänstemannabeslut. Det är inget mer med det, säger Stefan Nordström(M), vice ordförande i tekniska nämnden.

Tekniska nämndens ordförande, Lasse Jacobson(V), var under onsdagen kritisk till beslutsgången när det gäller det nya provisoriska apberget.

– Min uppfattning är att viktiga beslut inte ska tas av tjänstepersoner. Jag tycker det här är ett viktigt beslut, sa han till Västerbottensnytt.

Apberget

Stefan Nordström(M) håller inte med.

– Nej, det är väl ingen som håller med?

Du tycker inte det här ska prövas politiskt?

– Nej, det är ju ett provisorium. Jag ser inga problem med det här.

På Västerbottensnytts facebook-sida är läsare kritiska till placeringen av det provisoriska apberget.

– Scenens placering beror på att vi vill att den ska ligga där tills man har beslutat hur det ska bli på Rådhustorget. Den temporära scenen ska stå där när vi bygger den nya scenen. Att vi började med den provisoriska scenen redan nu beror på att vi vill ha den klar till första maj.

– Stolar, bänkar och bord kommer ställas ut utanför Utopia så att man kan sitta i solen, säger Arnö.

Enligt Carl Arnö har beslutet har tagits av Karin Isaksson som är på semester utomlands. Västerbottensnytt har försökt nå henne.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Apberget

Mer i ämnet