Vädret var strålande och skotrarna snabba när SM i Watercross avgjordes i Lycksele idag. Foto: SVT

Publikfest och pangväder på Watercross-SM

Uppdaterad
Publicerad

Han dominerade under dagens tävlingar med vinster i samtliga heat, och Joel Renberg kammade till slut också hem SM-guldet i Watercross på Umeälven.

Liksom i fjol så var det skickliga förare som kvalificerat sig till sin SM-plats via poäng från förra året eller via SM-kvalet i Arjeplog tidigare i år, som deltog i Watercross-SM på älven i Lycksele under onsdagen. Förare från hela landet, men även från Norge, tävlade med sina skotrar över Umeälven.

TV: Här tävlar de med radiostyrda bilar under Motorveckan

Det blev till slut Umeåföraren Joel Renberg som knep SM-guldet efter att ha vunnit samtliga av sina heat. Renberg ledde SM-serien inför finalen och tog hem sitt första i SM-guld någonsin inför ungefär 5000 åskådare som tagit plats både längs älvkanten men också ute på bryggor och båtar vid Hawaiiudden i Lycksele.

Kalixåkaren Jonny Johansson lyckades inte försvara fjolårssegern, men tog hem silvret. Bronsmedaljör blev Viktor Stenman från Storuman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.