Foto: Andreas Jakobsson

Motorveckan igång – vrålåken trängs på Gammplatsen

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds den drygt en vecka långa Motorveckan i Lycksele, en sommartillställning som livar upp staden med både vrålåk och läckra utstyrslar.

Motorfantaster med tjusning för två- och fyrhjuliga fordon av olika slag kan bland annat få se drifting, cruising med veteranbilar, Klassikerträffen och musikkvällar. Runt tio band i brukar spela på Motorveckan som besöks av uppåt 70.000 besökare under en vecka – från och med idag fram till den 29 juli.

I dag hölls en stor utställning med bilar och motorcyklar från olika årtionden och med alla möjliga olika stilar som parkerats och visades upp på Gammplatsen. Klassiska 50-talsfordon trängdes med mer futuristiska och 80-talsinspirerade fordon. Många hade också klätt upp sig tidsenligt med sina vrålåk.

Det nya inslaget med drive in-vigsel under Motorveckan har också rönt stor uppmärksamhet. Sex par kommer under lördagskvällen att säga ja till varandra, däribland Susanne Andersson och Ronny Fransson som efter 24 år som par knyter sina band i en 50-tals-Cadillac.

Se hur Motorveckans första dag har sett ut i bildspelet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.