Foto: SVT

Region Västerbotten i stabsläge efter it-attack

Uppdaterad
Publicerad

Efter it-attacken mot it-leverantören Tietoevry har Region Västerbotten gått upp i stabsläge. Flera system som regionen använder är påverkade men inga patienter har drabbats.

Den omfattande it-attacken mot Tietioevry som SVT rapporterat om drabbar också Region Västerbotten som nu gått upp i stabsläge.

– Det finns ingen påverkan på patienter i dagsläget, men reservrutinerna innebär mer manuell hantering för våra medarbetare, säger Johan Thunberg, sjukvårdsledare i regional särskild sjukvårdsledning.

It-attacken mot Tietoevry

Flera system påverkade

Störningarna påverkar bland annat system som används för att beställa förbrukningsartiklar och utskrivning av patienter och problemen beräknas pågå de närmaste dagarna.

– Vi har samlats i regional särskild sjukvårdsledning för att följa händelseutvecklingen och minimera påverkan på vården. säger Johan Tunberg.

Stabsläge är det lägsta beredskapsläget av tre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

It-attacken mot Tietoevry

Mer i ämnet