Regionrådet om vårdbemanningen i Ammarnäs: ”Olyckligt”

Publicerad

Vårdbemanningen i Ammarnäs blir lägre och nu vill byborna att politikerna i Region Västerbotten kommer till byn och pratar med dem – en önskan som regionrådet Peter Olofsson (S) ställer sig positiv till. ”Det tycker jag absolut”.

Distriktssköterskemottagningen i Ammarnäs kommer dra ner på bemanningen. Anledningen är personalbrist då nya sjuksköterskor ska skolas in på Sorsele sjukstuga.

– Det är olyckligt, det här är starten på ett bekymmer som vi kommer att ha. Om man tittar framåt kommer den stora utmaningen för hälso- sjukvården vara att se till att vi får personal, säger Peter Olofsson (S), regionråd i Region Västerbotten.

Ammarnäsborna är upprörda över beslutet och vill att politikerna i regionen ska komma till byn för att prata med dem och själva se hur det fungerar. Peter Olofsson ställer sig positiv till uppmaningen.

– Det tycker jag absolut, en av våra viktigaste uppgifter är att vara ute och prata med medborgarna.

I klippet kan du höra mer om vad Region Västerbotten gör för att lösa personalbristen inom vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.