Restaurangen Pärlan i Örträsk Foto: Privat.

Avtal väntas bli klart i veckan

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangen Pärlan i Örträsk blir kvar, det meddelade Lycksele kommun som nu ingått ett nytt avtal med restaurangen.

Under måndagseftermiddagen meddelade Lycksele kommun att de ingått ett nytt avtal med restaurangen Pärlan i Örträsk. Förutom restaurangverksamheten så levererar Pärlan 32 portioner dagligen till de äldre och till barn på förskolan i Örträsk.

Kommunen meddelade förra veckan att man var beredda att betala 150 000 kronor mer för matleveransen till de äldre i byn. Men det anbudet var för lågt för Pärlans ägare. Under fredagen så skickade kommunen ut ett nytt anbud som låg inom budgetens ram. Nu meddelar kommunen att man är överens och att man tecknat ett nytt avtal.

– Det innebär att vi även fortsättningsvis kommer att köpa mat till barn och äldre för våra verksamheter i Örträsk. Men det blir till en kostnad som ligger inom ramen för de riktlinjer som arbetsutskottet fastställt vilket möjliggör att vi kan ingå ett kontrakt på marknadsmässiga grunder, säger Erik Lundström, enhetschef ekonomi.

Lundström berättar att ett avtal kommer att undertecknas inom kort.

– Jag hoppas såklart att vi kan behålla restaurangen i byn. Jag har inte skrivit på något ännu men det ser lovande ut, säger Anneli Edholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer