Många bilister fast i fartkontroller

Uppdaterad
Publicerad
I dag är det många trafikanter som är på väg hem från påskfirande i fjällen. Då passar trafikpolisen på att göra hastighetskontroller längs vägarna – och det har gett resultat, totalt har 21 bilister bötfällts.

Efter önskemål från allmänheten har trafikpolisen under söndagsförmiddagen utfärdat hastighetskontroller längs en sträcka i Västra Stornäs, Vilhelmina, där högsta tillåtna hastighet är 70 km/h. Totalt bötfälldes tio bilister – alla dessa körde 9-16 km/h för fort.

– Om vi får in önskemål från allmänheten brukar vi ta till oss dessa och utfärda kontroller på de sträckor som önskas, säger Marie Andersson, polisens kommunikatör.

Dorotea: Elva bötfällda

Även i Risbäck, Dorotea, hölls hastighetskontroller. Där fick elva personer böter efter att ha överstigit hastigheten. Nu uppmanar polisen bilisterna längs vägarna.

– Det är jätteviktigt att tänka på hastigheten, ta många pauser, hålla avstånd till fordonet framför och vara utvilad när man ger sig ut i trafiken. Allt för att undvika olyckor, säger Marie Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer