Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SURF vill förlänga sitt befintliga ridhus Foto: SVT

Ridklubb i Umeå vill bygga Sveriges längsta ridhus

Uppdaterad
Publicerad

Södra Umeås ryttarförening har fått bygglov till att bygga ut den befintliga byggnaden i Stöcksjö så att den blir 125 meter lång. Därmed skulle ridhuset bli det längsta i landet.

Den del som ska byggas ut är manegen. Idag är det svårt för medlemmar att få ridhustid speciellt på vintern, men med den nya delen blir det lättare att dela upp ytan så att fler kan nyttja anläggningen. Det möjliggör även att anordna tävlingar på vintern. 

– Det finns för få ridhus i Umeåregionen. Idag tappar vi medlemmar för att det finns för lite tid i ridhuset, säger Mikael Melefors ordförande i Södra Umeås ryttarförening, SURF.

Finansiering av utbyggnaden

Utbyggnaden beräknas kosta 15 miljoner kronor och kommer enligt Mikael Melefors att finansieras bland annat av Umeå kommun, arvsfonden och SURF. Om allt går enligt planerna så kommer utbyggnaden att vara klar om två till tre år.  

– Nu är det skarpt läge. Bygglovet är på plats och nu måste vi hitta finansiering.

Mer om planerna på Sveriges längsta ridhus i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer