Edward Riedl vill att Riksrevisionen granskar fallet. Foto: SVT

Riedl (M): ”Jag har en dålig känsla i magen”

Uppdaterad
Publicerad

Politiker i Umeå var tidiga med att rikta kritik mot planerna på att införa fjärrstyrda torn på Umeå flygplats. Moderate riksdagsledamoten från Västerbotten Edward Riedl (M) är dock inte förvånade över avtalet som blev klart under torsdagen.

Riedl menar att avtalet var väntat, men han vill nu att fallet granskas av Riksrevisionen.

– Jag har en dålig känsla i magen, det här har inte gått rätt till. Vanligtvis brukar det vara högt i tak dessa diskussioner, men det har det inte varit i det här fallet. Det har ringt piloter och flygledare till mig som inte vågat uttala sig offentligt, då är det något som är fel, säger Riedl (M).

Även kommunalrådet Hans Lindberg (S) är kritisk till avtalet mellan Luftfartsverket och Swedavia.

– Vi har ju sett att tekniken inte fungerar fullt ut. Jag är inte särkilt positiv till detta, jag tror man behöver markpersonal i Umeå för att klara av flygningarna. Dessutom kommer det försvinna 10-15 jobbtillfällen, det är inte bra, säger Lindberg (S)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fjärrstyrda flygtorn

Mer i ämnet