Hör Lennart Gustavsson (V) om vad Malå kan göra bättre för att få ekonomin i balans. Foto: Simon Engstrand/SVT

Röda siffror för Malå kommun – gick miljoner i minus

Publicerad

Ifjol gick Malå kommun 1,4 miljoner kronor minus. Den kärva ekonomiska situationen kräver hårda prioriteringar för att hjälpa upp
– Jag vill inte använda ordet skära men det måste finnas saker som kan göras smartare, säger Kommunalrådet Lennart Gustavsson (V).

Malå kommun står inför en situation där det gäller att åter komma i balans och hela verksamheten behöver ses över. Kommunalrådet Lennart Gustavsson (V) pekar på att omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden backar.

Det har gjorts stora investeringar under fjolåret, innefattade bland annat ombyggnaden av lågstadiet Tjambo och en del utemiljöarbeten vid skola och förskola.

– Vi måste först se till att vi gör det som lagar föreskriver men samtidigt måste vi också se till att Malå fortsatt är en bra plats att bo på, säger kommunalrådet som inte konkret kan säga hur man ska få rätsida på ekonomin.

”Finns saker som kan göra smartare”

– Jag vill inte använda ordet skära men det måste finnas saker som kan göras smartare. Vi har till exempel de högsta interkommunala kostnaderna för kollektivtrafik i hela länet. Man måste förstås fråga sig varför det är så. Vi får försöka hitta smarta lösningar helt enkelt, säger han..

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer