Barnprogramledaren tipsar – så umgås du utan att ses Foto: SVT

Så umgås du med nära och kära – utan att ses

Uppdaterad
Publicerad

Kan du inte träffa dina äldre släktingar just nu?
Eller måste du vara hemma på grund av coronaviruset?
Programledaren och fritidspedagogen Jenny Järvholm ger sina bästa tips på hur man kan umgås ändå – utan att ses.

Äldre människor har större risk att bli svårt sjuka av coronaviruset. Därför är det viktigt att inte riskera att utsätta dem eller andra personer i riskgrupper för smitta.

– Just nu är det många barn som kanske inte träffar sina mor- och farföräldrar, något som kan vara jobbigt både för barnen och de äldre, säger fritidspedagogen Jenny Järvholm, tidigare programledare för barnprogrammet Morgonshowen.

Påskresor ställs in

Under påsken är det många som brukar träffa sin släktingar men denna påsk avråder Folkhälsomyndigheten från att resa i landet. Men trots att man inte ses i verkligheten finns andra sätt att hålla kontakten på.

– Förutom att ringa och prata i videosamtal kan man spela ett spel som båda har hemma till exempel yatzy på telefon, eller skriva brev till varandra, sätt Jenny Järvholm.

Se tips i videon – så umgås du utan att ses!

• Bestäm att man läser till exempel en bok eller ser en film och sedan pratar om det på avtalad tid.

• Rita eller pyssla något och skicka iväg till den man saknar.

• Gör en liten film eller videohälsning och skicka iväg.

• Skriv en berättelse ihop, en börjar skriver en början och skickar iväg och den och sedan fortsätter den andra personen skriver lite och sedan skickar den tillbaka osv. Det blir något spännande att gå och vänta på något roligt och en levande gemensam handling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet