Se när Jörgen Dahlqvist brummar runt med mopedbilen.

Han säljer sin SAIK-pärla för cancersjuka barn

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteåbon blev väldigt berörd efter han läst om tidigare Skellefteåspelaren Erik Forsells cancersjuka dotter. Nu säljer han sin unika SAIK-mopedbil. Pengarna ska gå till barncancerfonden.

– Barn ska inte drabbas av den här sjukdomen, det kändes rätt att skänka mopedbilen till barncancerfonden, säger Jörgen Dahlqvist.

”Varför inte testa och måla den i AIK:s färger”

En kväll var han hemma hon en kompis och kom hem med både snöslunga och mopedbil.

– Jag är ett AIK fan tänkte jag ”Varför inte testa och måla mopedbilen i AIK:s färger?”.

Under åren som han haft den målad i Skellefteå AIK:s färger har den blivit prydd med autografer från lagets spelare 2013- 2014. Den har även gjort entré på isen och levererat matchpucken inför första hemmamatchen i kvartsfinalen 2009.

Läste om Erik Forsells dotter

– När jag läste om Erik Forsells dotter tänkte jag: ”Kan man göra någonting?”. Då slog det mig att man kunde ha en auktion på moppen och få skänka pengarna till någonting bra, säger Dahlqvist.

Det är support klubben North Power som sköter auktionen på nätet. Den avslutas dagen före julafton.

– Ju mer pengar desto bättre, man behöver inte vara ett SAIK fan för att köpa den här moppen, det är mer för välviljan till barncancerfonden, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.