Petter Nilsson, partiets ordförande i Västerbotten, har meddelat att SVT inte är välkomna på partiets valvaka i Skellefteå. Foto: SVT

SD i Västerbotten utestänger SVT från partiets valvaka

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Västerbotten har beslutat att utestänga SVT från partiets valvaka i Skellefteå.

Enligt ett pressmeddelande från Petter Nilsson, partiets ordförande i Västerbotten, beror det på händelserna under partiledardebatten i fredags.

”I avsaknad av en ursäkt från SVT, samt en rättelse, noterar vi en avsaknad av ambition att säkra en riktig information från vårt parti. Detta gör att distriktet SD Västerbotten inte har förtroende för SVT att rapportera från vår valvaka”, skriver Nilsson.

Val 2018 – #dinröst

Redaktionschef: ”Självklart olyckligt att det går ut över vår publik”

SVT Nyheter Västerbotten hade planerat att bevaka valvakan, precis som ett tiotal andra valvakor i länet.

– Det är självklart olyckligt att det går ut över vår publik. Tack vare hjälp från Norran kommer vi ändå att få tillgång till vad som händer på Sverigedemokraternas valvaka, säger SVT Nyheter Västerbottens redaktionschef Anders Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet