Smittskyddsläkare Stephan Stenmark är en av deltagarna vid dagens presskonferens. Foto: SVT

”Din vaccination kan rädda någons liv”

Uppdaterad
Publicerad

Region Västerbotten kallade till presskonferens om det aktuella läget kring covid-19 under onsdagen.

Under dagens pressträff med Region Västerbotten pratade smittskyddsläkare Stephan Stenmark om vikten av att så många som möjligt vaccinerar sig. Och påpekade även vikten av att man fortsatt följer de allmänna råden som finns:

– Även om vaccineringen har startat kan vi inte glömma de allmänna råden eller direktiven i den nya pandemilagen. Med vaccineringen som kommer pågå fram till försommaren så kommer det snart bättre tider.

– Vaccineringen är vägen framåt. Och just din vaccination kan rädda någons liv, säger Stephan Stenmark.

Varnar för bedragare

Vaccinationssamordnare Ronny Lestander höjer ett varningens finger angående de rapporter som inkommit om att bedragare tagit kontakt med personer och bett om BankID för att boka in tid för vaccinationer.

– Vi har fått reda på att det finns bedragare som ringer och utger sig för att representera Region Västerbotten. Man ringer personer och säger att man vill boka in personen för en vaccination och så vill man att man ska uppge sitt BankID. Lämna inte ut BankID. Vi från regionen frågar aldrig efter BankID, säger Ronny Lestander

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet