Trästockfestivalen 2017. Foto: SVT

Flera sexuella ofredanden på Trästock

Uppdaterad
Publicerad

På Trästockfestivalens första kväll inträffade tre fall av sexuellt ofredanden. Under en av händelserna förföljdes två tjejer som antastades i publiken framför scenen.

Polisen göra ett flertal ingripanden under kvällen och natten i Skellefteå. Den första händelsen som inträffade vid 21-tiden gällde en ung tjej som blev verbalt kränkt och vidrörd av en man strax utanför festivalområdet.

Vid midnatt inträffade nästa ofredande då en ung tjej tillsammans med sin kompis befann sig utanför festivalområdet.

– Hon och hennes vän blir oönskat uppvaktade av ett okänt par personer med slippriga förslag. Målsägaren lämnar platsen och går in på området igen, men blir följd av de två personerna. På området vid scenen så blir hon berörd på ett intimt sätt som inte var önskat, säger förundersökningsledare Mats Bruhn.

De två misstänkta männen är 20 respektive 17 år, varav 20-åringen omhändertogs för tillnyktring under natten. Han kommer förhöras under morgonen i samband med frigivandet.

LÄS MER: Trästockfestivalen vill skapa opinion mot sexofredanden

Ofredades på restaurang

Senare under natten ofredades även en 20-årig kvinna på en hamburgerrestaurang.

– En man född 1998 kommer med förslag och vidtar en gärning mot henne, säger Mats Bruhn.

Vid tiotiden avlägsnades också en person från området misstänkt för misshandel, och tre personer omhändertogs enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusad). På sin hemsida beskriver polisen natten som lugn med tanke på mängden människor som varit i omlopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.