Foto: Patrik Burman

Kaklet kunde inte fästa – ingen simhall i sommar

Publicerad

Planen var att inviga simhallen i april, men efter att man stött på patrull får man tänka om. Nu ser det i stället ut att dröja till efter sommaren.

I över ett år har simhallen i Lycksele renoverats. De preliminära planerna var att bassängerna skulle återinvigas i januari, men det fick man ganska tidigt skjuta på och april blev nytt slutdatum. Men nu tvingas man skjuta upp det än en gång berättar enhetschefen Ingegerd Åslund.

– Det har varit väldiga problem med putsen på väggarna som släppte. När de skulle börja med återbyggningen så var de tvungna att bryta bort i omgångar, berättar hon. 

LÄS MER: Lycksele simhall ska rustas upp

Nytt datum blir i stället september och Ingegerd Åslund tror också att det är en tidsplan som man kommer att hålla.

Längtar till öppning

Som plåster på såren kommer simskolan dra igång den 12 juni på badparken, men till skillnad från förra året så blir det ingen förlängd säsong i augusti.

– Tanken är den att vi ska vara i full fart att flytta in för att allmänheten ska kunna komma in så fort som vi är klara. Sedan är det mycket som personalgruppen ska lära sig, alla system ska driftsättas så vi ska försöka få ordning på allt och då behövs alla resurser. En bra bit in i augusti kan det fortfarande vara en arbetsplats så vi vill vara väl förberedda att flytta in för det kommer nog ta mer än en vecka att komma i ordning med allt, berättar Ingegerd Åslund.

Att man har varit tvungna att hålla stängt är inte något positivt, men fullt nödvändigt menar Ingegerd Åslund, när simhallen väl öppnar igen blir det därför efterlängtat.

– Jag och hela personalgruppen och de som bor i Lycksele längtar tills vi kan öppna igen, många saknar badet och inte minst vi i personalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.