Maria Lingehall är sjukhussamordnare vid Skellefteå lasarett. Foto: SVT

Sjukhusbygget – ”Ett bygge för framtiden”

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget satsar en miljard i Skellefteå. Maria Lingehall som är sjukhussamordnare vid Skellefteå lasarett säger att landstingets investering verkligen är en framtidssatsning.

– Vi bygger för framtiden, vården utvecklas hela tiden och den här investeringen behövs för att klara vården, säger Maria Lingehall, till SVT Nyheter Västerbotten.

Mer än en miljard kronor kommer att investeras vid lasarettet i Skellefteå. Det blir en helt ny vårdbyggnad, upprustning av befintliga lokaler, ny teknik och nytt parkeringshus.

Läs mer: Miljardsatsning på Skellefteå lasarett

Maria Lingehall betonar att lasarettet i Skellefteå är en viktig pusselbit i vården i länet och att investeringen är noggrant planerad, och att många av förslagen kommer från projektet ”Framtidens Skellefteå lasarett”, som flera olika personalgrupper jobbat med.

Hade det inte varit bättre att satsa på vård än på byggnader?

– Det här är en satsning på vård. Utan de här investeringarna går framtidens vård inte gått att bedriva, säger Maria Lingehall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer