Skebos bostadskonsulent Anders Eskilsson. Foto: SVT

Skebo: ”Inget förstahandsval från vår sida”

Uppdaterad
Publicerad

Skebos bostadskonsulent säger att de nu använt de kontakter bostadsbolaget har för att grannen ska få hjälp.

Det finns en risk att grannen vräks om störningarna fortsätter.

Allmännyttiga Skebo tar hänsyn till psykisk sjukdom vid störningar. De har upparbetade kontakter med både psykiatri och socialtjänst de använder före en vräkning.

Skebos bostadskonsulent säger att de använt de kontakter bostadsbolaget har för den störande grannen ska få hjälp.De förtvivlade hyresgästerna i lägenheten bredvid tycker att psykiatrin sviker grannen och att hyresvärden sviker dem.

– Jämfört med en ungdom som spelar hög musik har en psykiskt sjuk inte alltid så lätt att bestämma över saker och ting själv. För oss är den en stor skillnad vad störningen beror på, säger bostadskonsulent Anders Eskilsson.

Inga planer på att erbjuda ny lägenhet

Han har uppmanat hyresgästerna att anmäla alla nya störningar. Då finns en risk att den psykiskt sjuka grannen vräks. Men än finns inga planer på att erbjuda hyresgästerna i lägenheten bredvid någon annan lägenhet.

– Som sista utväg är vi inte omöjliga. Men det är inget förstahandsval från vår sida.

”En sekretessfråga”

Störningarna från grannen har pågått till och från under flera år. Hyresgästerna är besvikna att de inte blev varnade innan de flyttade in.

– Det gör vi aldrig eftersom det är en sekretessfråga. Vi kan inte berätta vilka som bor i trapphuset och vilka bekymmer som kan uppstå.

Skebo har andra typer av boenden att erbjuda personer som behöver mer hjälp. Men då måste personen själv vilja flytta dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.