Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jättehäftigt” – hör om hyreshuset och se byggnationerna. Foto: Berno Jonsson/SVT

45 000 personer i bostadskö i Skellefteå – nu byggs hyreshus i Burträsk

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå växer snabbt och det är brist på bostäder. I nuläget står 45 000 personer i bostadskö till det kommunala bostadsbolaget. Skebo satsar nu därför på att bygga ett hyreshus i Burträsk – det första på 33 år.

– Vi har en enorm efterfrågan på grund av den industriella utveckling vi ser här i Skellefteå. Folk behöver bostäder för att kunna flytta hit, säger Anna Ersson, marknadschef hos Skebo.

Det nya hyreshuset som får utsikt över Burträsket ska inrymma 17 lägenheter och beräknas stå färdigt nästa år.

– Vi måste se över var vi har mark att bygga på och det är därför vi söker oss ut till kransområdena som Burträsk, Bureå och Byske, säger Anna Ersson, marknadschef hos Skebo.

”För mycket pengar”

Hyran för en tvåa beräknas hamna på uppåt 9 000 kronor i det nya hyreshuset i Burträsk. Bland de som bor i Burträsk är det blandade åsikter kring lägenheterna.

– Det är på tok för mycket pengar. Man undrar vad det är som gör att det kostar så enormt mycket per kvadratmeter. Jag kommer inte att nappa på det erbjudandet utan bor nog kvar i mitt hus tills jag hamnar på ålderdomhemmet, säger Hans Carlsson.

I videon nedanför: Hör fler Burträskbor om hyreshuset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är mycket pengar” – hör några boende i Burträsk om lägenheterna. Foto: Berno Jonsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknaden i Skellefteå

Mer i ämnet