Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Skellefteå AIK kämpar mot svaga publiksiffror

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar Skellefteå åttondelsfinal i årets upplaga av Champions Hockey Leauge. Precis som tidigare år har det varit svårt att locka publiken att komma till arenan.

Förra säsongen hade Skellefteå det näst sämsta publiksnittet av alla lag i Europa som deltog i turneringen på 1769 personer. Det trots att laget tog sig till kvartsfinal. Håkan Billing som är marknad- och försäljningschef på Skellefteå AIK medger att det tagit tid att bygga upp intresset kring turneringen. 

– Det har varit en lång resa med att utveckla CHL. Det har funnits ett motstånd mot turneringen tidigare som vi har behövt jobba med. Det har tidigare varit sämre motstånd men det har förändrats och nu krävs det mycket för att slå de lag som är med.

”Tar turneringen på största allvar”

Föreningen har jobbat hårt för att öka intresset. Med bland annat marknadsföring och dialog med supporterföreningen. Det som framför allt Håkan Billing vill lyfta fram är den sportsliga dimensionen.

– Vi försöker spela en underhållande ishockey. Vi har varit tydliga inför fansen att vi tar den här turneringen på största allvar och går ut för att vinna, säger Billing.

Matchen mot Djurgården sänds på SVT 2 och SVT Play med start 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.