Foto: Johan Nilsson/TT

Skellefteå får ny central vaccinationsmottagning

Publicerad

Skellefteå kommer att få en ny central vaccinationsmottagning. Den kommer att ligga i lokaler på Anderstorg.

– Den kommer att öka vaccinationskapaciteten och avlasta primärvården så att de kan lägga mer resurser på sin ordinarie verksamhet, säger vaccinationssamordnare Ronny Lestander.

Arbetet med att starta upp den nya mottagningen pågår skyndsamt, trycket på vaccinationer för både influensa och påfyllnadsdoser mot covid-19 är stort.

– Vi har inget exakt datum för när vi startar upp den, men vi hoppas att det sker någon gång i början av december, säger Ronny Lestander.

Tidigare låg den centrala vaccinationsmottagningen i hockeyarenan i Skellefteå.

Felaktig information om påfyllnadsdos

Nu i dagarna kommer ett brev från regionen om påfyllnadsdos mot covid-19 att landa i brevlådorna för alla som är födda 1956 eller tidigare i länet. Men brevet innehåller inaktuell information angående när man tidigast kan ta sin påfyllnadsdos.

I brevet anges att dosintervallet är sex månader men det är fem månader som gäller för de som är födda 1956 eller tidigare. Detta efter ett nytt beslut från Folkhälsomyndigheten.

– Det är beklagligt att brevet innehåller inaktuell information, men som vi har lärt oss under pandemin kan saker förändras snabbt. Vi arbetar nu med att nå ut till de berörda på olika sätt, säger Lestander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.