Skellefteå kommun kommer att ta höjd för coronasmitta i samband med skolstarten. Hör utbildningschefen Anders Bergström om skolstarten. Foto: SVT

Skellefteå förbereder skolstart i coronatider

Publicerad

Snart är det dags för skolstart och i Skellefteå förbereder man sig på att hantera både coronapandemin och nybyggda Floraskolan.

Nya Floraskolan ska tas i bruk när terminen startar – men någon pampig invigning blir det inte i coronatider. Och Anders Bergström, som är utbildningschef på Skellefteå kommun, berättar att man kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer när skolorna startar upp i höst.

– Det är samma som vi hade i våras. Färre personer i lokaler och hygientänk, säger han.

Coronaviruset i Västerbotten

Stängdes i mars

Gymnasieskolorna stängdes i mitten av mars och undervisningen bedrevs online. Nu ska eleverna tillbaka till skolan.

– Ja, det stämmer. Vi ska använda oss av lärdomar från grundskolan. Det inte ska vara stora samlingar och vi ska försöka hålla avståndet mellan varandra och det är upp till oss vuxna att inte tappa fokus, säger Anders Bergström.

Hör Anders Bergström om skolstarten och nya Floraskolan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet