Skellefteå kommun och Luleå tekniska universitet stärker sitt samarbete. – Vi tar nu nästa steg i utvecklingen av vårt campus, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå. Foto: SVT

Skellefteå kommun och Luleå tekniska universitet stärker samarbete

Publicerad

Skellefteå kommun och Luleå tekniska universitet har skrivit under en avsiktsförklaring om strategisk samverkan. Det innebär att man varje år kommer att träffas och diskutera framtidsfrågor.

Det är bland annat Northvolts etablering av en batterifabrik i Skellefteå som gör att man vill undersöka fler samarbeten kring till exempel batteriteknik, utbildning och kompetensutveckling.

– Vi tar nu nästa steg i utvecklingen av vårt campus. Det känns väldigt bra att vi nu stärker vårt redan goda samarbete med Luleå tekniska universitet inom områden som är strategiskt viktiga för Skellefteå, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer