Oscar Lindberg firar guldet i omklädningsrummet tillsammans med kedjekamraterna William Nylander och Nicklas Bäckström. Foto: TT

Skellefteåsonen världsmästare – för andra gången

Publicerad

Sverige, Tre Kronor och Skellefteåsonen Oscar Lindberg är världsmästare i ishockey. Det står klart efter att det svenska landslaget besegrat Kanada i en riktig rysarfinal under söndagskvällen.

Matchen blev en riktig rysare. Efter en mållös första period tog Sverige ledningen i den andra perioden, men i tredje perioden kvitterade Kanada till 1-1 och matchen gick till förlängning. Men efter en fjärde period var VM-finalen fortfarande inte avgjord.

Matchen skulle komma att avgöras på straffar, där den svenske målvakten Henrik Lundqvist tog alla fyra straffar och Sverige tog hem VM-guldet. Med i den svenska guldtruppen fanns Skellefteåsonen Oscar Lindberg samt John Klingberg som spelade i Skellefteå AIK säsongerna 2011-2012 och 2012-2013.

Oscar Lindberg, som i förra veckan hyllades av stora NHL-stjärnor, var även med och tog VM-guld med Tre Kronor 2013. Därmed innebar gårdagens guldmedalj hans andra VM-guld, på lika många världsmästerskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.