Bristerna på skolan är enligt rektor Per Lindberg utredda, men bara tillfälligt. Nu väntar han på svar av politikerna. Foto: TT. Genrebild.

Efter mögel och luftproblem – vill bygga nytt på Malgomajskolan

Uppdaterad
Publicerad

Rektorn på Malgomajskolan i Vilhelmina vill bygga helt nya lokaler för fordonsprogrammet. Anledningen är flera års problem med mögel och bristfällig luftkvalitet.

Bakgrunden till arbetsmiljöproblemen är en felaktig grundläggning för många år sedan, som inneburit sättningar och problem med taket som lett till att vatten runnit ner i väggarna.

Efter en inspektion som miljökontoret i Vilhelmina gjorde i februari förra året så ställdes krav på att undersöka den bristfälliga luftkvaliteten och de hälsoproblem som några av de anställda hade, som rinnande ögon.

Vill flytta – trots renoveringar

Enligt rektor Per Lindberg så är bristerna utredda och åtgärdade, men bara tillfälligt.

– Vi har till exempel bytt väggarna och renoverat. Möglet är utrensat och vi har fått ordning på rutinerna kring ventilationen. På kort sikt finns det ingen oro, men på lång sikt måste vi hitta bättre lokaler, säger Per Lindberg till SVT Nyheter Västerbotten.

Han vill se en flytt från huset och bygga helt nya lokaler till fordonsprogrammet, men det krävs en stor investering. Frågan är nu uppe på politikernas bord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer