Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Norsjö kommuns tillväxtchef Beatriz Axelsson om kontantsituationen. Foto: SVT.

Skulle försvinna i höst – men redan nu är serviceboxen i Norsjö borta

Uppdaterad
Publicerad

Handlarna i Norsjö visste att serviceboxen skulle försvinna i september. Nu är den plötsligt borta utan någon ny lösning och näringsidkarna måste åka många mil för att banka sina kontanter mitt i turistsäsongen.
– Informationen har varit dålig, konstaterar handlaren och företagaren Patrik Lundgren.

Värdetransportföretaget Loomis konstaterar efter att ha kontrollerat saken att serviceboxen försvunnit i samband med en ombyggnation, men framhåller att företaget lämnat offert på en så kallad safepointshare som är en annan form av insättningsautomat.

– Men som jag förstått det har kommunen valt att avvakta, svarar Stefan Johansson som är försäljnings- och marknadschef vid Loomis.

Svårt att hitta lokaler

Enligt honom är utmaningen för värdetransportföretaget att hitta lokaler som inte innebär för stora kostnader i små kommuner efter det att bankerna lagt ner kontor och Loomis förlorat hyreskontrakt.

– Tyvärr har delar av Sverige fått en försämrad service och det förs diskussioner med Post- och Telestyrelsen om hur man ska hantera situationen utanför storstäderna.

I klippet kan du höra hur Norsjö kommuns tillväxtchef Beatriz Axelsson ser på situationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer