”Socialdemokraterna har tappat sin förankring i arbetarrörelsen”

Uppdaterad
Publicerad

Förväntningarna om att Sverige snart enats om en ny regeringsbildning kan lösas upp när Vänsterpartiet lutar åt att rösta ner Stefan Löfven.

– Det handlar om att stoppa den sortens politik, säger Vänserpartiets Bore Sköld som röstar nej till Stefan Löfven som statsminister.

Efter en historiskt lång regeringsbildning kan man börja skymta sluttampen på det hela, trodde vi. Men när allt nu verkade gå mot en lösning så uppges Vänsterpartiet luta åt att rösta nej till det nya förslaget om regeringsbildning. Bore Sköld (V) är en av de som skrivit på ett upprop om att stoppa Stefan Löfven.

– Det handlar om att stoppa den sortens politik. Socialdemokraterna har med den här överenskommelsen övergett den sista gnuttan socialdemokratiska politiken och har helt tappat förankringen i arbetarrörelsen, säger Bore Sköld.

Ingen anledning att rösta för uppgörelsen

Motståndet görs både i förhoppning om en bättre lösning, men också för att göra en markering.

– Det är ju tydligt att de har sagt att Vänsterpartiet ska hållas utanför allt politiskt inflytande, så det finns ingen anledning för oss som parti att rösta för den här uppgörelsen, säger Bore.

”Det är väl det vi har att se fram emot”

–  Vad kommer hända om Stefan Löfven röstas ner?

– Antingen så lyckas Moderaterna få stöd av SD och de andra liberala partierna, eller så blir det ju extraval, och det är väl det vi har att se fram emot, avslutar Bore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.