Polisen har inte kunnat hitta mannen som försvann i Gubbseleforsen i Vilhelmina. Foto: SVT

Sökandet avbryts efter saknad man i fors

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den man som tros ha drunknat i Gubbseleforsen i Vilhelmina i början av november avbryts. Under lördagen letade helikopter och forspaddlare i delar av forsen som varit svåra att komma åt – men resultatlöst.

– Det känns bra att vi har sökt av forsen. Sen kan han ju ha lossnat och rört sig nedströms eller så ligger han i en ficka som nån har missat. Det är väldigt svårt att söka i en fors med stora stenar, säger insatschefen Fredrik Persson till Västerbottens-Kuriren.

Det var den 2 november som två män hamnade i vattnet när de utförde ett arbete vid en bro över forsen. En av männen kunde ta sig upp på land, den andre blev kvar i vattnet och kunde inte hittas.

I och med lördagens insats avbryts sökandet för i vinter.

– Vi har i princip uttömt allt vi kan göra i nuläget, och det ska vara så pass många minusgrader i morgon att det fryser på och då kan de inte jobba, säger Persson.

Det var vid hängbron vid Gubbseleforsen i Vilhelmina som olyckan inträffade. Foto: SVT/Eniro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.